Olle Goop

September 18th, 2014

Att hästar ger allt på travbanan är det inget snack om saken om. Dom springer snabbt, välsynkroniserat och vackert. Om man skulle förenkla det grovt så är hästarna nästan som maskiner – men riktigt så är det ju inte. Hästar har ju förvisso genom alla tider varit duktiga på att springa, men för att vinna ett travlopp, ja då krävs det också att det finns en tränare som sitter bakom och styr. En av Sveriges mest framgångsrike genom tiderna när det handlar om att träna travhästar är Olle Goop, och det är han vi ska berätta lite om nu.

Hall of fame

Ett tydligt bevis på att vårt påstående om att Olle Goop skulle vara en av de mest framgångsrika kuskar någonsin från Sverige, är att han 2013 valdes in i travsportens Hall of fame. Totalt så har Goop vunnit närmare 7000 lopp under hissnande sex decennier och segrarna fortsätter att ticka in till dags dato. Han är med detta den svenskfödde kusk som funnit allra flest segrar, och har varit den segerrikaste kusken på en bana under ett år – vid 66 olika tillfällen!

Elitloppet

Några av hans största segrar har också kommit på hemmaplan. 2006 vann han med hästen Conny Nobell sin första och enda seger i Elitloppet i sin nuvarande form. Men detta är förstås bara en av många stora segrar som familjen Goop kan gotta sig i. För det verkar som att det går i familjen det här med skickligheten att träna hästar. För inför årets upplaga så var det sonen Björn som stod som favorit att vinna tävlingen med hästen Timoko. Redan nu kan ni säkert räkna ut att det blev en seger för Björn, det är ju så man gör i familjen Goop.