Hästens behov av täcken

February 22nd, 2022

Hästar är stora och starka djur som tål mycket. Men även hästar är beroende av värme och omhändertagande under det kallare vinterhalvåret. Annars finns risk för att de får muskelskador till följd av nedkylning, något som vi såklart vill undvika (speciellt om du tävlar med din häst). Se till att ha koll på hästens behov av täcken och införskaffa ett par nya.

Värme när det behövs

Det är viktigt att se till att möta din hästs behov utefter årstid. Likt hundar så är det viktigt att kunna tillhandahålla kyla och svalka på sommaren och värme under vintern. Även om hästar klara av kallare temperaturer så är det inte optimalt för dem att vistas i extrem kyla under längre perioder. Se till att prioritera din hästs hälsa och håll alltid koll på temperaturen utomhus såväl som i stallet.

Införskaffa bra täcken

Det är ingen nyhet för dig som hästägare att hästsaker kostar en hel del. Men det går att spara mycket på att handel på rätt ställen. Hästtäcken kan hittas online till bra priser som inte går ut över kvalitet. Gör ordentligt med efterforskning och orientera dig genom ett brett sortiment av alternativ. Din häst kommer glädjas åt denna överraskning.