Att ha hästar som intresse

December 31st, 2021

Har man hästar som sitt främsta intresse så är man mest troligt medveten om hur mycket tid och pengar det kan ta upp. Har du nyligen börjat intressera dig för hästar och allt vad det kan innebära? Då har du hittat rätt! Vi tänkte prata lite om olika typer av grenar inom hästsporten, kanske kan något av dessa vara det rätta för dig?

Fälttävlan

Fälttävlan är en de absolut tuffaste grenarna inom ridsporten. Den inkluderar dressyr, banhoppning och terrängritt. De två förstnämnda kanske du redan hört talas om, terrängritt är det inte lika många som har koll på. Det är en av de mest spännande tävlingarna eftersom en bana kan vara över 5 kilometer lång och samtidigt inkludera runt 30 hinder. Här ska det gå snabbt och det gäller att hitta den snabbaste vägen fram. Är man tävlingsinriktad och älskar ridning så kan det absolut vara något att kolla närmare på.

Trav

Trav är en väldigt uppskattad hästsport med väldigt många tittare, tävlingar hålls både i Sverige och internationellt. Det är även vanligt att de som tittar även spelar på loppen. Sporten går enkelt förklarat ut på att häst och kusk deltar i en kapplöpning. Trots att det ofta är hästen och dess kusk som står i centrum så är hästskötaren minst lika viktig. Är man intresserad av både hästar och trav men inte känner sig sugen på att bli en kusk så kanske en hästskötare för ett stall kan vara rätt val.