Med hund på hästgården

December 31st, 2021

Hundar är en vanlig syn i stallet, som troget följer sina ägare eller avnjuter naturen, och sanningen är att hund och häst ofta passar bra ihop. De allra flesta hundar tycker om att vara ute och röra på sig tillsammans med sin ägare, och vad är roligare för en hund än att vara i stallet?

Hästens bästa vän

Hunden kallas för människans bästa vän, men den kan även vara hästens bästa vän. Faktum är att stallhundar inte är särskilt ovanliga, och de kan fylla alla möjliga roller på gården. Oavsett om det gäller små råttfångarhundar i sadelkammaren eller självständiga boskapsvaktare på stallplanen så finns det alltid jobb för hunden.

Grimskaft och koppel

Precis som din häst behöver utrustning med hög kvalité behöver även hunden det; kanske till och med mer i stallet än ute på en promenad runt kvarteret. Det är viktigt att din hund är trygg, bekväm och glad bland hästarna. Du behöver kunna transportera hunden på ett säkert sätt i bilen, och hundens utrustning behöver tåla turer i skogen och ge värme under vintermånaderna. Efter en dag i ett smutsigt stall är det även värt att ha en bra borste och schampo. Behöver vovven ny utrustning? Köp hem något tilltalande!