Behöver din hund kosttillskott

December 31st, 2021

För dig som har både häst och hund är det nog redan klart hur viktigt det är att de får all näring de behöver. Djurfodret innehåller därför vanligtvis allt de behöver av vitaminer och mineraler. Dock finns det tillfällen då de kan behöva något extra.

När kan kosttillskott hjälpa?

Ett vanligt tecken på att en hund inte mår bra är förändringar i pälsen. Det kan vara att den blir torr eller mat till exempel. Om veterinären då friskförklarar hunden så kan det vara så att den behöver lite extra näring. Då kan kosttillskott vara bra.

Laxolja exempelvis är en produkt som är bra för både hundar och människor. Den ger glansigare päls och hjälper också hundens hjärta att jobba bättre. Även zink är bra för hundar då det stärker tänder och tandkött samt tar hand om dålig andedräkt.

Det finns förvånande många vitaminer och mineraler som kan hjälpa din hund med många olika problem. Vi har till och med hittat ett lugnande medel för hundar baserat på örter. 

Liksom vi tar hand om oss själva med näring och motion så bör vi ta hand om våra hundar på samma sätt. Det betalar de tillbaka med kärlek, tillit och lojalitet i massor.