Fler djur än hästar som intresserar

December 31st, 2021

Det är inte alls ovanligt att det finns fler djur än hästar som intresserar. På en hästgård så kan stallkatten vara det vanligaste djuret men även hund är något som ofta förekommer på en gård där det är mycket djur. Den som har djur som sitt stora intresse har gärna fler djur än bara ett.

Hunden är det man brukar säga människans bästa vän och ett mer trofast sällskap får man leta efter. Det är viktigt för hunden att få vara med i flocken och då spelar det inte så stor roll om det är andra djur med i den flocken. Den tyr sig så klart bäst till den som ger den mat och bestämmer. Så som ägare så gäller det att visa vem som är boss i flocken och högst i rang.

Ibland så kan det vara skönt att det bara är hunden och du. Se till att ni får den kvalitetstid ni behöver och där du kan träna och aktivera din hund på ett bra sätt. En hund behöver leka mycket och bli aktiverad. Så klart om ni bor på en hästgård där hunden hela tiden får springa fritt och vara med på olika aktiviteter på gården så kanske ni inte lika systematiskt behöver träna med er hund. Det kan dock vara skönt att ni tillsammans gör något bara ni.