Kända travhästar

April 10th, 2015

Travsporten är en av de mest folkkära sporterna vi har i Sverige. Genom åren finns det också en del hästar som gått och blivit folkkära. Några av dessa tänkte vi kika lite närmare på här.Harness racing. Racing horse harnessed to lightweight strollers.

Legolas

Legolas var en av de allra första riktigt stora travhästarna i Sverige. Under kusken Thomas Nilssons ledning gjorde Legolas stor succé på travbanorna i början av 1980-talet med vinst i de första 19 lopp han ställde upp i. Hans främsta seger kom i Åbys Stora Pris år 1983.Som tack för sina insatser för den svenska travsporten fick Legolas vid sin pensionering av ATG livslång försörjning av foder.

Copiad

En av 1990-talets främsta travare var utan tvekan Copiad som både tränades och kördes av kusken Erik Berglöf. Sina främsta segrar tog Copiad i Elitloppet som han vann både 1994 och 1995.Under karriären blev det totalt 50 segrar på 81 starter och närmare 16 miljoner i insprungna prispengar.

Victory Tilly

Hingsten Victory Tilly är troligtvis Sveriges mest framgångsrika travhäst genom alla tider. Victory Tilly, som både tränades och kördes av Stig H Johansson, hade en minst sagt imponerande karriär på travbanorna.På 101 starter blev det hela 70 segrar och närmare 38 miljoner kronor i insprungna prispengar, vilket för övrigt är svenskt rekord.