Att skaffa häst

September 20th, 2014

Tjatar ditt barn om en ponny? En alldeles ponny eller häst är en av de vanligaste drömmarna hos barn. Det är så klart inget lätt beslut att fatta och att ha en häst kräver mycket arbete och ett stort ansvar. Kort och gott blir hästägandet till en livsstil och det gäller att man är redo för det. Det kan ändå vara oerhört givande att ha en häst och det kan lära barnet en hel del om att ta ansvar. Att ha kontakt med djur är också det viktigt för barns utveckling.

Stallkatten och hästen

Viktiga saker att tänka på

Hästar är stora djur som kräver både tid, pengar och energi. Det är viktigt att hästen får den motion den behöver och bra näring. Det får absolut inte handla om ett impulsköp. Om du vet att du behöver åka bort ibland måste du ha någon som kan sköta hästen under tiden. Det är också rekommenderat att försäkra hästen med en djurförsäkring. Om det uppstår sjukdom eller skada kan det bli väldigt dyra omkostnader annars. Att köpa saker till hästen kan också det rusa iväg i kostnader. Att handla online kan vara en bra lösning då priserna ofta är lägre än i butikerna. Hööks har en sida där du kan köpa saker till din häst.

Stallkatt till hästen

Många väljer att skaffa en stallkatt tillsammans med hästen, den är en bra kompis som håller hästens bostad fri från råttor. Även där finns det saker att tänka på, katten sköter sig inte helt själv, här kan du få några tips om hur du tar hand om din stallkatt. Viktiga tillbehör som kosttillskott och matskålar kan du köpa på exempelvis Supercat. En del kattraser hör inte hemma i stallet som om vintern kan bli väldigt kallt, välj därför en ras med en relativt tjock päls. Glöm inte heller att kastrera och vaccinera katten.