Trav på nätet

November 15th, 2014

Det har spelats flitigt på trav redan sedan 1970-talet då ATG började erbjuda spel över disk runtom i Sverige. Svenskar är vana att spela på hästar via ATG eftersom vi genom åren fått spelprodukter såsom V65, V75, Dagens Dubbel med mera impräntade i våra sinnen via massiva reklamer.Travlopp

Skiftet till nätet

Även om det fortfarande är populärast att spela på travsport på plats via de olika travarenorna eller på ATGs fysiska spelombud finns det möjlighet att spela på hästar via nätet. ATG var något sena med sin onlinesatsning medan utländska bolag på nätet som Unibet, Bet365, Nordicbet och Betsson tidigt förstod behovet av en onlinetjänst för de många spelpassionerade travälskarna i Sverige. Säkerligen är det många som använder nätet till att spela på trav, men skiftet till att travspelarna i högre omfattning använder onlinetjänster för pengaspel på trav är inte helt uppenbart. Fortfarande har ATG ett starkt fäste om marknaden för spel på trav.

Nackdelar med ATG

ATG är inte direkt kända för att vara generösa med vinstutbetalningar. Både när det gäller vinnarspel och toto tar de en stor del av kakan medan spelarna får dela på betydligt mindre än om de exempelvis skulle spelat på nätet. När det gäller vinnarspel är oddset rörligt om man spelar på ATG. Slutoddset fastställs i samma ögonblick som loppet avgörs. Mekanismen är alltså utbud och efterfrågan medan ATG får en avgift på den totala summan pengar som satsats på spelmarknaden. Spelar man i stället på nätet hos en seriös aktör får man alltid ett fast odds som är orubbligt och den insats man gjorde ger alltid en fast utbetalning.

Användarvänligt, pålitligt och ett brett utbud

Att spela trav på nätet är faktiskt en behaglig känsla. Användarvänlighet, när det gäller att få en översikt av utbudet, är något som onlinebolagen arbetet hårt med de senaste åren. Numera får man snabbladdade sidor över de olika spelalternativen.Dessutom är de stora bolagen väldigt snabba med betalningar. Hos vissa har man nästan pengarna direkt i handen när man kammat hem ett spel. Pålitligheten och förtroendet för travspel på nätet är i dagsläget mycket god.När det gäller spelutbudet och de odds som erbjuds genom de utländska aktörerna så är de i en nivå för sig. ATG kan för närvande inte konkurrera med dem, men kanske kommer ATG att justera sina odds och valmöjligheter i takt med att konkurrensen blir starkare på nätet.Du kan tippa på hästar online på många fler sätt och på åtskilligt fler spelprodukter. Är man väl medveten om detta så känns ATG inte lika attraktivt.